APK

Hou jouw Abarth in top conditie

In Europa is het wettelijk verplicht om auto’s die minimaal 3 jaar oud zijn, te keuren tijdens een Algemeen Periodieke Keuring (APK). Jouw Abarth wordt tijdens de APK nagelopen op Europese veiligheidseisen en milieueisen en eventuele problemen worden op tijd opgespoord. Het op tijd opsporen van problemen kan jou hoge onderhoudskosten schelen. Na afloop van de APK ontvang je een rapport waarin staat of jouw Abarth is goedgekeurd of dat er problemen zijn die opgelost dienen te worden.

Wanneer moet jouw Abarth APK gekeurd worden?
Vanaf wanneer en hoe vaak jouw Abarth APK gekeurd dient te worden hangt af van een aantal dingen. Nieuwe benzine- en elektrische auto’s moeten na 4 jaar voor het eerst APK gekeurd worden, nieuwe dieselauto’s na 3 jaar.

Na de eerste APK keuring dienen benzine- en elektrische auto’s iedere 2 jaar gekeurd worden, is de benzine- of elektrische auto ouder dan 8 jaar? Dan moet deze ieder jaar gekeurd worden. Dieselauto’s moeten na de eerste APK keuring ieder jaar gekeurd worden.

Voorkom een boete: plan op tijd jouw APK
Je ontvangt van Henri & Herman en het RDW een aantal weken voordat de APK van jouw Abarth verloopt, een bericht met daarin een oproep om de APK voor jouw Abarth in te plannen. Als je te laat bent met het opnieuw keuren van jouw Abarth riskeer je een flinke boete. Met een verlopen APK mag je namelijk niet de weg op. Daarnaast ben je niet verzekerd als jouw APK is verlopen. Twee maanden voor de APK-vervaldatum kun je jouw Abarth opnieuw laten keuren. Wacht dus niet tot het laatste moment en plan jouw APK keuring op tijd.

APK is geen onderhoud
Een APK keuring is een controle op veiligheidseisen en milieueisen, het is dus geen onderhoud! Laat jouw Abarth daarom ook altijd onderhouden volgens het onderhoudsboekje om er zeker van te zijn dat jouw Abarth goed onderhouden blijft.

APK keuring volgens de RDW normen
Henri & Herman houdt zich te allen tijde vast aan de landelijke APK normen volgens het RDW. Jouw Abarth wordt gecontroleerd op een tal van onderwerpen zoals:

  • Verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie)
  • Milieu (uitlaatgassen)
  • Algemeen (voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof)
  • Kentekenplaten
  • Roetmeting
  • Viergasmeting (bij benzine of LPG)

Kosten APK
Bij Henri & Herman betaal je voor een APK keuring slechts €39,95 inclusief afmeldkosten, viergasmeting en btw. Ben je in het bezit van een Service Plus pas? Dan is de APK keuring in combinatie met onderhoud gratis!