banden

Altijd de juiste banden voor jouw Abarth

Goede banden zijn van enorm groot belang. De wegligging en daarmee ook de actieve veiligheid van jouw Abarth worden beïnvloed door het contact met de weg en dus met de conditie van de banden.

Bandenspanning
Wij adviseren je om iedere drie maanden de bandenspanning te controleren. Vergeet ook niet de bandenspanning van de reserveband. Een juiste bandenspanning zorgt voor een goede wegligging, optimaal brandstofverbruik, langere levensduur van de band en voor comfort. De juiste bandenspanning van de auto kan je vinden in de deurstijl van één van de voorportieren, in het benzineklepje of in het instructieboekje.

Profieldiepte
Banden met een verminderd profiel hebben een langere remweg. Daarnaast kan een band met minder dan 3 mm profieldiepte aanzienlijk minder water afvoeren. Het niet kunnen afvoeren van water zorgt voor een minder veilige wegligging bij regen en verhoogt de kans op aquaplaning. Wettelijk moet een band worden vervangen bij een profieldiepte van 1,6 mm, maar voor jouw veiligheid adviseren wij je om je band bij een profieldiepte van 2 mm te vervangen.

Bandmaten/-codes
Op iedere band staat een bepaalde bandcode, bijvoorbeeld: 205/55 R 16 91W. Deze code toont aan om welke band het gaat.

  • 205 staat voor de breedte van de band in mm
  • 55 staat voor de hoogte van de band (vanaf de velg tot het loopvlak in procenten van de breedte)
  • R staat voor radiaal, de bouw van de band
  • 16 staat voor de doorsnede van het gat in de band in inches, dit is de velgmaat
  • 91 staat voor het draagvermogen van de band
  • W staat voor de snelheidscodering (T is tot 190km/u, H tot 210 km/u, W tot 270 km/u, ZR harder dan 240 km/u)

Winterbanden
Bij temperaturen onder de 7 graden hebben winterbanden een betere grip op de weg dan zomerbanden. Bij Henri & Herman heb je een complete set winterbanden inclusief velgen vanaf € 475,-. Heb je thuis geen mogelijkheid om je zomer- of winterbanden op te slaan? Je kan jouw banden tegen een vast jaarbedrag opslaan bij Henri & Herman!