remblokken

Voorkom een langere remweg

De remblokken op jouw Abarth zijn misschien wel de meest belangrijke onderdelen. Voor een veilige verkeerssituatie is het van belang dat de remblokken in goede conditie zijn en blijven.

Hoe werken remblokken?

Remblokken zorgen ervoor dat je ook daadwerkelijk afremt wanneer je het rempedaal van jouw Abarth indrukt. De meeste wielen beschikken over een eigen remschijf, remklauw en remblokken. De remschijf draait met het wiel mee, de remklauw zit om de remschijf heen gebouwd en de remblokken zitten aan de binnenkant van de remklauw. Op het moment dat je het rempedaal indrukt, drukt de remklauw tegen de remschijf aan waardoor de auto afremt en uiteindelijk tot stilstand komt.

Wanneer moeten remblokken vervangen worden?

Wanneer je de remblokken van jouw Abarth moet vervangen, ligt aan jouw rijstijl. Als je voornamelijk op de snelweg rijdt, hoeven de remblokken van jouw Abarth minder snel vervangen te worden dan wanneer je voornamelijk in de stad rijdt. Op het moment dat je tijdens het remmen een schurend geluid hoort, je een langere remweg ervaart of wanneer je merkt dat je rempedaal anders aanvoelt, zijn de remblokken waarschijnlijk versleten.

Wat als je de remblokken niet tijdig vervangt?

Op het moment dat je remblokken versleten zijn en hier toch mee door blijft rijden, loop je het risico dat je de remschijven volledig kapot rijdt. Achter de remblokken zit namelijk een metalen plaatje die tegen de remschijf aangedrukt wordt wanneer de remblokken volledig zijn versleten. Daarnaast is het remvermogen van jouw Abarth stukken minder met versleten remblokken. Vervang dus tijdig de remblokken en voorkom naast gevaarlijke situaties ook hoge reparatiekosten.