APK

Houdt uw auto in top conditie

In Europa is het wettelijk verplicht dat elke auto die minimaal 3 jaar oud is wordt gekeurd tijdens de Algemeen Periodieke Keuring (APK). Tijdens de APK wordt uw auto nagelopen op Europese veiligheidseisen en milieueisen en worden eventuele problemen op tijd opgespoord waardoor het u hoge onderhoudskosten kan schelen. Na het uitvoeren van de APK ontvangt u een rapport waarin staat of uw auto is goedgekeurd of dat er problemen zijn die verholpen dienen te worden.

Wanneer moet uw auto APK gekeurd worden?
Hoe vaak en vanaf wanneer uw auto APK gekeurd dient te worden hangt af van een aantal dingen. Nieuwe benzine- en elektrische auto’s moeten na 4 jaar voor het eerst APK gekeurd worden, nieuwe dieselauto’s na 3 jaar.

Na de eerste APK keuring dienen benzine- en elektrische auto’s iedere 2 jaar gekeurd worden, is de benzine- of elektrische auto ouder dan 8 jaar? Dan moet deze ieder jaar gekeurd worden. Dieselauto’s moeten na de eerste APK keuring ieder jaar gekeurd worden.

Voorkom een boete: plan op tijd uw APK
Een aantal weken voordat de APK van uw auto verloopt, ontvangt u van Henri & Herman én het RDW een bericht met daarin een oproep om uw auto te laten keuren. Als u te laat bent met het opnieuw keuren van uw auto riskeert u een flinke boete, het voertuig mag namelijk niet de weg op met een verlopen APK. Daarnaast bent u niet verzekerd als uw APK is verlopen. U kunt uw auto twee maanden voor de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren. Wacht dus niet tot het laatste moment en plan uw APK keuring op tijd.

APK is geen onderhoud
Een APK keuring is alleen controle op veiligheidseisen en milieueisen, geen onderhoud! Laat uw auto daarom ook altijd onderhouden volgens het onderhoudsboekje om er zeker van te zijn dat uw auto goed onderhouden blijft.

APK keuring volgens de RDW normen
Henri & Herman houdt zich ten alle tijden vast aan de landelijke APK normen volgens het RDW. Uw auto wordt gecontroleerd op een tal van onderwerpen zoals:

  • Verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie)
  • Milieu (uitlaatgassen)
  • Algemeen (voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof)
  • Kentekenplaten
  • Roetmeting
  • Viergasmeting (bij benzine of LPG)

Kosten APK
Bij Henri & Herman betaald u voor een APK keuring slechts €29,- inclusief afmeldkosten, driegasmeting en BTW. Laat u uw auto APK keuren tijdens een onderhoudsbeurt? Dan betaalt u enkel de afmeldkosten van €9,-.