DISTRIBUTIERIEM

Tijdig jouw distributieriem vervangen

Is de distributieriem van jouw auto versleten of kapot? Dan is het tijd om deze te laten vervangen door Henri & Herman. De distributieriem is namelijk het belangrijkste onderdeel van de motor.

Wat is een distributieriem?

De distributieriem zorgt voor de aandrijving van jouw auto en wordt ook wel het hart van de auto genoemd. Het is een getande riem die belangrijke motoronderdelen met elkaar verbindt. De krukas drijft de nokkenas aan door de riem. Ook zorgt het voor de aandrijving van bijvoorbeeld de waterpomp. De distributieriem is dus belangrijk voor een goede werking van jouw auto.

Wanneer moet een distributieriem worden vervangen?

De distributieriem bestaat uit rubber en vezels, deze materialen zijn aan slijtage onderhevig. Wanneer de riem slijt of scheuren gaat vertonen, dien je deze zo snel als mogelijk te vervangen. Als je de riem niet tijdig laat vervangen, kan deze beschadigen of breken waardoor de motor flinke schade kan oplopen. Wanneer de distributieriem vervangen moet worden is afhankelijk van het type auto dat je hebt.

Wat kost het vervangen van een distributieriem?

Het vervangen van de distributieriem is arbeidsintensief en daardoor een kostbare reparatie. Henri & Herman heeft gelukkig altijd scherpe prijzen, dus ook voor het vervangen van de distributieriem. Informeer gerust naar de mogelijkheden en specifieke prijzen voor het vervangen van de distributieriem van jouw auto.