Klik hier om ons te bellen

FAQ

Meer weten over de nieuwe subsidie? Bekijk onze veelgestelde vragen hieronder.

Wanneer kom je in aanmerking voor de subsidie van een elektrische auto?
Indien je als particulier een volledige elektrische auto aanschaft per 1 juli 2020, met een nieuwwaarde tussen de 12.000 en 45.000 euro en een minimale actieradius van 120 km, kun je een subsidie aanvragen. Dit is van toepassing op zowel aankoop als private lease. De auto moet op jouw naam staan om de subsidie aan te kunnen vragen. 

Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische auto?
De subsidie hoogte voor het rijden van een elektrische auto verschilt. Indien je een nieuwe auto koopt kan je een subsidie aanvragen van €4.000. Indien je een tweedehands auto koopt, kan je een subsidie aanvragen €2.000. De subsidie geldt ook voor private lease, in dit geval krijg je de subsidie per maand uitbetaalt over een periode van 48 maanden.

Op welke auto's geldt subsidie?
Volledig elektrische auto’s. Bij Opel zou je dus een subsidie kunnen krijgen op onze Ampera-e of Corsa-e.
Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) modellen. 

Waarom is er geen subsidie op PHEV auto's?
Gezien Plug-in hybride auto’s zowel elektrisch als op fossiele brandstoffen kunnen rijden, genereren ze altijd nog CO2-uistoot. En hoewel de gemiddelde CO2-uitstoot een stuk lager ligt dan een reguliere auto met brandstofmotor, heeft de overheid het doel om specifiek de uitstoot drastisch te verlagen. Dit doel is eerder te realiseren met volledig elektrische auto’s, dan Plug-in hybride auto’s. De overheid zal daarom alleen de aankoop van volledig elektrische auto’s stimuleren.

Hoe vraag je de subsidie aan?
Je kunt de subsidie aanvragen vanaf 1 Juli via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De aanvraag wordt gedaan via jouw DigiD.
NOTE: Om de aanvraag te kunnen doen moet de auto op jouw naam staan. Je kunt slechts 1 keer per persoon gebruik maken van deze subsidieregeling. 

Waarom wordt deze subsidie gegeven? / Wat is er besloten in het klimaat akkoord?

Reden dat deze subsidie wordt gegeven is om invulling te geven aan de doelstellingen van het klimaatakkoord:

  • 100% van verkoop nieuwe auto’s moet per 2030 elektrisch zijn
  • Rond 2025 moet er een volwaardige markt zijn voor gebruikte elektrische auto’s bij particulieren
Deze doelstellingen zijn opgemaakt om het belangrijkste doel van het klimaat akkoord te bereiken; het verminderen van CO2-uitstoot. 

Kleine lettertjes / Wanneer stopt de subsidie?
De subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto geldt hoogstwaarschijnlijk tot 30 juni 2025. Tot deze tijd kunt u dus een subsidie aanvragen. Indien je een subsidie hebt aangevraagd, zijn er nog enkele voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Indien je jouw elektrische auto verkoopt binnen 3 jaar na aankoop, dan dien je een deel van de subsidie terug te betalen mits jouw nieuwe auto weer een elektrische auto is, dan loopt de subsidie door. En indien je private least en de auto binnen 4 jaar weer inlevert dan stopt de subsidie ook.


Onze voorraad

Uitgebreid zoeken

LEASE MOGELIJKHEDEN

De Opel Ampera-e is al beschikbaar vanaf € 33.025,-. Betaald u liever per maand, dat kan! Bekijk hieronder de verschillende lease mogelijkheden. 


Stel uw vraag. 

Heeft u vragen over de lease mogelijkheden? Laat het ons weten, wij helpen u graag.