APK

Hou jouw Fiat Professional in top conditie

Elke auto die minimaal 3 jaar oud is, moet worden gekeurd tijdens de Algemeen Periodieke Keuring (APK). Dit is in Europa wettelijk verplicht. Tijdens de APK wordt je Fiat Professional nagelopen op Europese veiligheidseisen en milieueisen en worden eventuele problemen op tijd opgespoord. Dit kan jou hoge onderhoudskosten schelen. Na het uitvoeren van de APK ontvang je een rapport waarin staat of jouw Fiat Professional is goedgekeurd of dat er problemen zijn die verholpen dienen te worden.

Wanneer moet jouw Fiat Professional APK gekeurd worden?
Voor benzine- en elektrische voertuigen geldt dat zij na 4 jaar voor het eerst APK gekeurd moeten worden. Dieselvoertuigen moeten na de eerste 3 jaar voor het eerst APK gekeurd worden.

Na de eerste APK keuring dienen benzine- en elektrische auto’s iedere 2 jaar gekeurd worden, is de benzine- of elektrische auto ouder dan 8 jaar? Dan moet deze ieder jaar gekeurd worden. Dieselauto’s moeten na de eerste APK keuring ieder jaar gekeurd worden.

Voorkom een boete: plan op tijd jouw APK
Je ontvangt van Henri & Herman en het RDW een bericht met daarin een oproep om jouw Fiat Professional te laten keuren, een aantal weken voordat de APK van jouw Fiat Professional verloopt. Als je te laat bent met het opnieuw keuren van jouw Fiat Professional riskeer je een flinke boete. Een voertuig met een verlopen APK mag namelijk niet de weg op, en is bovendien niet verzekerd. Je kunt je Fiat Professional vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren. Wacht dus niet tot het laatste moment en plan jouw APK keuring op tijd.

APK is geen onderhoud
Een APK keuring is een controle op veiligheidseisen en milieueisen, het is dus geen onderhoud! Laat jouw Fiat Professional daarom ook altijd onderhouden volgens het onderhoudsboekje om er zeker van te zijn dat jouw Fiat Professional goed onderhouden blijft.

APK keuring volgens de RDW normen
Henri & Herman houdt zich te allen tijde vast aan de landelijke APK normen volgens het RDW. Jouw Fiat Professional wordt gecontroleerd op een tal van onderwerpen zoals:

  • Verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie)
  • Milieu (uitlaatgassen)
  • Algemeen (voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof)
  • Kentekenplaten
  • Roetmeting
  • Viergasmeting (bij benzine of LPG)

Kosten APK
Bij Henri & Herman betaal je voor een APK keuring voor een Fiat Professional €39,95 inclusief afmeldkosten, viergasmeting en btw. Ben je in het bezit van een Service Pro pas? Dan is de APK keuring in combinatie met onderhoud gratis! De APK voor een Fiat Camper kost €79,-.