FIAT CAMPERONDERHOUD En APK

Ga zorgeloos op reis met een goed onderhouden FIAT camper

Een camper is een kostbaar bezit. Goed onderhoud is daarom erg belangrijk. Ook als de camper niet vaak wordt gebruikt. Slecht of onvoldoende onderhoud kan niet alleen zorgen voor onnodige reparatiekosten, ook kan het de levensduur van jouw camper en de onderdelen aanzienlijk verkorten.

Wat zijn de voordelen van een goed onderhouden camper?

Een goed onderhouden camper brengt vele voordelen met zich mee:

 • De camper rijdt comfortabeler en is veiliger;
 • De kans op pech onderweg is kleiner;
 • De camper heeft een langere levensduur;
 • De kans op onnodige reparaties en hoge reparatiekosten is kleiner;
 • De inruilwaarde van de camper is hoger.

FIAT Camperonderhoud bij Henri & Herman

Momenteel is één op de drie campers gebouwd op het onderstel van de Fiat Ducato. Als officieel Fiat Professional dealer zijn wij daarom gespecialiseerd in onderhouden en repareren van bedrijfswagens én campers in de regio Utrecht. Onze Fiat Professional monteurs in Amersfoort en Baarn hebben een ruime ervaring met het Fiat Ducato camper chassis.

Als je kiest voor camper onderhoud bij Henri & Herman, dan kies je voor een erkend BOVAG-bedrijf. Dit betekent dat wij voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen en wij ons werk op deskundige en veilige wijze uitvoeren.

APK voor campers

Net als bij personenauto’s geld in heel Europa voor alle campers dezelfde keuringsplicht. Een gecertificeerde keurmeester controleert of jouw camper nog voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van verkeersveiligheid en milieu.

Kies je voor een APK keuring bij een Fiat Professional Dealer zoals Henri & Herman? Dan weet je zeker dat je altijd veilig en goed voorbereid op reis gaat. Wij houden ons te allen tijde aan de landelijk vastgestelde APK-richtlijnen opgesteld door het RDW. Jouw camper zal dus worden gecontroleerd op een tal van onderdelen zoals:

 • Verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie)
 • Milieu (uitlaatgassen)
 • Algemeen (voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof)
 • Kentekenplaten
 • Roetmeting
 • Viergasmeting (bij benzine of LPG)

Wanneer moet mijn camper APK gekeurd worden?

Voor alle campers die rijden op benzine geldt dat zij na 4 jaar voor het eerst APK gekeurd moeten worden. Campers die rijden op diesel moeten na de eerste 3 jaar voor het eerst APK gekeurd worden.

Na de eerste APK keuring dienen benzinecampers iedere 2 jaar gekeurd worden, is de benzinecamper ouder dan 8 jaar? Dan moet deze ieder jaar gekeurd worden. Dieselcampers moeten na de eerste APK keuring ieder jaar worden gekeurd.

Wat kost een APK-keuring voor mijn FIAT camper bij Henri & Herman?

Bij Henri & Herman betaal je voor de APK-keuring van een Fiat Ducato camper €79,- inclusief afmeldkosten, viergasmeting en btw.

Moet jouw dieselauto of -camper APK gekeurd worden? Dan is hiervoor een extra roetfiltertest verplicht. De kosten hiervoor bedragen €19,95 incl. btw.

Plan direct een APK-keuring of camperonderhoud

Wil jij binnenkort veilig en zorgeloos met je Fiat camper op reis? Plan dan vandaag nog een onderhoudsbeurt of APK-keuring in via onze werkplaatsplanner.

Werkplaatsafspraak