De oprichting van Autobedrijf Honders

In 1931 waagde de familie Honders de sprong en opende een Garage- en automobielbedrijf in het levendige centrum van Utrecht. Ze kozen de locatie aan de Nachtegaalstraat 49, een voormalige rijtuig- en wagenmakerij, die ze transformeerden tot een moderne autoreparatiewerkplaats met showroom. Daarnaast hadden ze ook een bedrijfspand aan de Parkstraat 37. Gebr. Honders verwierf al snel een reputatie als een betrouwbare plek voor autoreparaties, onderhoud en de verkoop van nieuwe auto’s, waaronder Fiat. Met een sterke pioniersgeest begonnen ze hun onderneming, vastbesloten om autoliefhebbers in de regio Utrecht een betrouwbare en hoogwaardige service te bieden.

1944

Directeur W.B. Honders overleden

De bloei van het bedrijf Honders werd in 1944 abrupt onderbroken toen W.B. Honders, de medeoprichter en directeur van het bedrijf, plotseling overleed. Zijn passie en toewijding bleven echter voortleven in het hart van degenen die hij inspireerde.

1958

Start verkoop Chevrolet

In 1958 brak er een nieuw hoofdstuk aan voor Honders toen het bedrijf begon met de verkoop van Chevrolet-auto’s. Deze stap betekende niet alleen uitbreiding van het productaanbod, maar ook de erkenning van de groeiende vraag naar auto’s onder het Nederlandse publiek.

1966

Shell Benzinepomp

Honders vestigde hun naam stevig in de Utrechtse autowereld door in 1966 een SHELL-benzinestation te openen in de nieuwe wijk Overvecht. Het pompstation werd een herkenbaar symbool voor het bedrijf en bood klanten niet alleen brandstof, maar ook de betrouwbare service waar Gebr. Honders om bekend stond.

1970

Brand aan de Nachtegaalstraat

Op 3 juli 1970 werd Gebr. Honders getroffen door een verwoestende brand, die een groot deel van het bedrijf in vlammen deed opgaan. De schade was ongekend en werd geschat op maar liefst 700.000 gulden. Het was een harde klap voor het bedrijf en het team stond voor een immense uitdaging.

1994

De verhuizing naar de Admiraal Helfrichlaan

In 1994 verhuisde Gebr. Honders naar een nieuwe locatie aan de Admiraal Helfrichlaan 6-8 in Utrecht. Deze stap stelde hen in staat om hun diensten verder uit te breiden en een nog bredere klantenkring te bedienen.

2009

Overname Honders

In een belangrijke ontwikkeling binnen de autobranche werd in 2003 Autoheer, Honders en Autobedrijf C. Schmieman overgenomen door Terberg. Deze overname opende de deuren naar nieuwe mogelijkheden, doordat Terberg toegang kreeg tot een uitgebreider klantenbestand en kon profiteren van de solide reputatie en jarenlange ervaring die in de regio Utrecht waren opgebouwd. Deze bedrijven hebben altijd een sterke focus gehad op kwaliteit en klanttevredenheid, wat perfect aansloot bij de kernwaarden van Terberg.