De oorsprong van Autobedrijf Van Oord

Het familiebedrijf van ‘Van Oord’ vindt zijn oorsprong in Maarssen toen in 1991 het autobedrijf van de familie Broedelet overgenomen. De familie Broedelet runde sinds 1928 het gelijknamige autobedrijf. Na de overname is het bedrijf in Maarssen verder gegaan onder de naam ‘Van Oord Maarssen’ en verwierf als één van de eersten in Nederland het officiële Citroën-dealerschap. Van Oord is een onderneming waarbij van oudsher de focus ligt op de particuliere en klein-zakelijke markt. Met een sterke lokale binding en persoonlijk contact met de klant is de Van Oord vestiging in Maarssen altijd laagdrempelig geweest, ook vanwege het aangrenzende Esso-tankstation.

2009

De opening van Van Oord De Meern (Leidsche Rijn)

In 2009 is in Utrecht het hypermoderne vlaggenschip van de organisatie geopend. In deze vestiging in De Meern/Leidsche Rijn konden zowel particuliere als zakelijke klanten terecht voor nieuwe auto’s van de merken Citroën, DS en Suzuki én een ruim aanbod occasions.

2015

De overname van Auto Boll Zeist

In 2015 heeft Van Oord de activiteiten van Citroën dealer Auto Boll Zeist overgenomen. Vanwege de lokale bekendheid werd besloten om hier verder te gaan onder de naam Van Oord – Boll. Dit bedrijf had een lange historie als technisch en vakkundig familiebedrijf met een hoogwaardig Citroën-verleden. Deze toevoeging paste perfect bij het familiebedrijf van Van Oord.

Met vestigingen in Maarssen, De Meern en Zeist vertegenwoordigde Van Oord de merken Citroën, DS en Suzuki in heel midden Nederland.

2021

Henri & Herman neemt Van Oord Automotive over

Op 1 januari 2021 zijn de dealerbedrijven van Van Oord en DS Store Utrecht overgenomen door Henri & Herman. Vanaf dat moment gingen de drie vestigingen verder onder de naam Henri & Herman met de vertrouwde gezichten en professionaliteit. Wij staan graag voor je klaar!