De oorsprong van ZAM-Zeist (Zeister Automobiel Maatschappij)

Cor Renes was de oprichter van ZAM (Zeister Automobiel Maatschappij) in 1952. Hij begon zijn carrière in de auto-industrie samen met zijn broer Arie, waar ze Ford auto’s verkochten. Echter, door verschil van mening tussen de broers, besloot Cor om alleen verder te gaan en richtte hij de ZAM op samen met compagnon Gerrit van Roon.

1960

Bouw van de ZAM-flat

In 1960 werd er een woonflat gebouwd aan de Oude Arnhemseweg in Zeist, waarbij op de begane grond een showroom werd gerealiseerd ten behoeve van ZAM: de Zeister Automobiel Maatschappij. De showroom bood ruimte aan diverse Opel-modellen en was voorzien van alle faciliteiten die nodig waren om klanten goed te kunnen bedienen.

De flat kreeg al snel de bijnaam de ZAM-flat en was niet alleen een wooncomplex, maar ook een iconisch pand voor Zeist en Opel-liefhebbers in de regio. ZAM maakte dankbaar gebruik van de locatie en de faciliteiten om zijn klanten te bedienen en de verkoop van Opel-auto’s te stimuleren. De sterke band met klanten is altijd een van de belangrijkste pijlers geweest van ZAM. Klanten konden rekenen op persoonlijke aandacht, deskundig advies en een snelle en betrouwbare service.

2000

Overname autobedrijf Kraan Doorn

In 2000 werd Opel-dealer Kraan overgenomen, met vestigingen in Wijk bij Duurstede en Doorn. Na de overname werd besloten om het pand in Wijk bij Duurstede te sluiten. De focus kwam te liggen op de vestiging in Doorn, waar de klanten van autobedrijf Kraan voortaan terecht konden.

Het pand in Doorn was echter wel aan vernieuwing toe. In oktober 2005 werd daarom een nieuw pand gebouwd, dat volledig voldeed aan de eisen van de moderne tijd. Het nieuwe pand bood meer ruimte en was voorzien van de nieuwste technologieën en faciliteiten, waardoor klanten nog beter geholpen konden worden.

2019

Henri & Herman neemt ZAM Zeist en Doorn over

Met ingang van januari 2019 werd ZAM Zeist overgenomen door Henri & Herman. Vanaf dat moment zullen zij met de vestigingen in Zeist én Doorn verder gaan onder de naam Henri & Herman, maar met de voor jou vertrouwde gezichten. Wij staan graag voor je klaar!