Henri & Herman cultureel betrokken bij nijntje museum

Een actieve ontdekkingstocht; dat is een bezoek aan het nijntje museum midden in de stad Utrecht. Kijken, ruiken, onderzoeken, ontdekken, doen: spelenderwijs leer je zoveel meer!

Het nijntje museum is zo opgezet dat een kind veel ervaringen opdoet en herinneringen aanmaakt. Tijdens een bezoek aan het museum werkt een kind daardoor gelijk aan de opbouw en versteviging van zijn/haar geheugenbibliotheek. Spelenderwijs volgen de kinderen hun eigen nieuwsgierigheid.

Dick Bruna zijn filosofie om kinderen een veilige wereld te bieden waarin ze zelfstandig op onderzoek kunnen gaan is leidend geweest voor de museuminrichting. ‘Ontdek jouw wereld met Nijntje en haar vriendjes’ is dan ook niet voor niets de slogan van het in juni 2023 volledige vernieuwde museum.

Henri & Herman is graag lokaal én cultureel betrokken. Een mooie reden voor een samenwerking met het Centraal Museum en daarmee ook het nijntje museum. Om de opening van het nijntje museum onder de aandacht te brengen hebben wij een van onze bedrijfswagens ter beschikking gesteld om naast het verhuizen tegelijkertijd een “rijdende” reclamezuil te creëren. Waar mogelijk en nodig draagt Henri & Herman op sociaal én cultureel vlak graag een steentje bij.

Henri & Herman vindt het een eer om als partner betrokken te zijn bij dit bijzondere museum en is trots op deze culturele samenwerking.