REMBLOKKEN

Voorkom een langere remweg

De remblokken op uw auto zijn misschien wel de meest belangrijke onderdelen van uw auto. Voor een veilige verkeerssituatie is het van belang dat de remblokken van uw auto in goede conditie zijn.

Hoe werken remblokken?

Remblokken zorgen ervoor dat uw auto ook daadwerkelijk afremt wanneer u op het rempedaal drukt. De meeste wielen beschikken over een eigen remschijf, remklauw en remblokken. De remschijf draait met het wiel mee, de remklauw zit om de remschijf heen gebouwd en de remblokken zitten aan de binnenkant van de remklauw. Op het moment dat u het rempedaal indrukt, drukt de remklauw tegen de remschijf aan. De wrijving zorgt ervoor dat uw auto afremt en tot stilstand komt.

Wanneer moeten remblokken vervangen worden?

Het hangt volledig van uw rijstijl af wanneer uw remblokken vervangen moeten worden. Als u voornamelijk op snelwegen rijdt dan hoeven uw remblokken minder vaak vervangen te worden dan wanneer u veel in de stad rijdt. Op het moment dat u een schurend geluid hoort tijdens het remmen, een langere remweg ervaart of een rempedaal dat anders aanvoelt zijn uw remblokken versleten.

Wat als u uw remblokken niet tijdig vervangt?

Op het moment dat u uw remblokken versleten zijn en hier toch mee door blijft rijden, loopt u het risico dat u de remschijven volledig kapot rijdt. Achter de remblokken zit namelijk een metalen plaatje die tegen de remschijf aangedrukt wordt wanneer de remblokken volledig zijn versleten. Daarnaast is het remvermogen van uw auto stukken minder met versleten remblokken. Vervang dus tijdig uw remblokken en voorkom naast gevaarlijke situaties ook hoge reparatiekosten.