REMBLOKKEN

Voorkom een langere remweg

De remblokken op jouw auto zijn misschien wel de meest belangrijke onderdelen van je auto. Voor een veilige verkeerssituatie is het van belang dat de remblokken van jouw auto in goede conditie zijn.

Hoe werken remblokken?

Remblokken zorgen ervoor dat jouw auto ook daadwerkelijk afremt wanneer je op het rempedaal drukt. De meeste wielen beschikken over een eigen remschijf, remklauw en remblokken. De remschijf draait met het wiel mee, de remklauw zit om de remschijf heen gebouwd en de remblokken zitten aan de binnenkant van de remklauw. Op het moment dat je het rempedaal indrukt, drukt de remklauw tegen de remschijf aan. De wrijving zorgt ervoor dat de auto afremt en tot stilstand komt.

Wanneer moeten remblokken vervangen worden?

Het hangt volledig van je rijstijl af wanneer jouw remblokken vervangen moeten worden. Als je voornamelijk op snelwegen rijdt dan hoeven de remblokken minder vaak vervangen te worden dan wanneer je veel in de stad rijdt. Op het moment dat je een schurend geluid hoort tijdens het remmen, een langere remweg ervaart of een rempedaal dat anders aanvoelt dan zijn de remblokken versleten.

Wat als je de remblokken niet tijdig vervangt?

Op het moment dat je remblokken versleten zijn en hier toch mee door blijft rijden, loop je het risico dat je de remschijven volledig kapot rijdt. Achter de remblokken zit namelijk een metalen plaatje die tegen de remschijf aangedrukt wordt wanneer de remblokken volledig zijn versleten. Daarnaast is het remvermogen van jouw auto stukken minder met versleten remblokken. Vervang dus tijdig de remblokken en voorkom naast gevaarlijke situaties ook hoge reparatiekosten.