Klik hier om ons te bellen

Opel banden

Goede banden zijn van levensbelang. De wegligging en daarmee ook de actieve veiligheid van uw Opel staat of valt met het contact met de weg en dus met de conditie van uw banden. Henri & Herman is het juiste adres voor uitgebreide informatie over banden. Wij bieden u alle banden van bekende en gerenommeerde merken aan tegen de beste prijzen. Wij geven u graag een aantal tips met betrekking tot banden. Bovendien heeft Henri & Herman aantrekkelijke bandenacties.

Bandenspanning

Een juiste bandenspanning zorgt voor:

 • Een goede wegligging (en daarmee uw veiligheid)
 • Optimaal brandstofverbruik (een zachte band zorgt voor een hoger verbruik)
 • Langere levensduur van de band (een zachte band slijt sneller)
 • Comfort (een te harde band zorgt voor een onrustige wegligging en onnodige slijtage)
 • De juiste bandenspanning voor uw Opel kunt u vinden in de deurstijl van één van de voorportieren, in het benzineklepje of in het instructieboekje (al naar gelang het model). Natuurlijk kunt u dit ook bij Henri & Herman Erkend navragen. 
  Advies: Controleer iedere 3 maanden uw bandenspanning en vergeet uw reserveband niet!

Profieldiepte

Hoe zit het met de profieldiepte? Banden met een verminderd profiel hebben een langere remweg. Daarbij kan een band met minder dan 3,0 mm profieldiepte aanzienlijk minder water afvoeren. Dit zorgt voor een minder veilige wegligging bij regen en verhoogt de kans op aquaplaning. Wettelijk moet een band worden vervangen bij een profieldiepte van 1,6 mm maar voor uw veiligheid adviseren wij u een band bij een profieldiepte van 2,0 mm te vervangen. Henri & Herman meet de profieldiepte graag voor uw op.

Bandenmaten/codes

Op iedere band staat een code aangegeven. Bijvoorbeeld: 205/55 R 16 91W, hoe leest u deze code?

 • 205 staat voor de breedte van de band in mm
 • 55 is de hoogte van de band van de velg tot het loopvlak in procenten van de breedte.
 • R staat voor radiaal. (De bouw van de band)
 • 16 is de doorsnede van het gat in de band (de velgmaat) in inches
 • 91 is een code voor het draagvermogen van de band
 • W is de snelheidscodering. (T = tot 190km/u, H tot 210 km/u, W tot 270 km/u, ZR > 240 km/u)

Opel Winterbanden

Met winterbanden kunt u veilig de weg op met uw Opel. Dat kan nu nog goedkoper. Henri & Herman heeft namelijk goede acties op zijn Opel winterbanden. Vanaf €475,- een complete set incl. velg. En met Opel vestigingen in Amersfoort, Bilthoven, Utrecht en Nieuwegein is er altijd één direct in de buurt. Maak alvast een afspraak of vraag een offerte aan.

Henri & Herman winterbanden opslag

Heeft u thuis geen plaats om uw winterbanden op te slaan? Wij hebben een voor opslag onder ideale omstandigheden geschikte opslagruimte om u te helpen. Naast ruimtebesparing thuis is bij de wisseling van de banden bovendien alles snel geregeld. Tegen een vast bedrag per jaar kunt u uw Opel winterbanden bij ons opslaan. Een service van Henri & Herman voor u!


Bandenwissel bij Henri & Herman