Klik hier om ons te bellen

Opel remblokken

De remblokken op uw Opel zijn misschien wel de meest belangrijke onderdelen van uw auto. Remblokken zorgen ervoor dat uw auto ook daadwerkelijk afremt wanneer u op het rempedaal drukt. Voor een veilige verkeerssituatie is het van belang dat de remblokken van uw Opel in goede conditie zijn. Wanneer de remblokken dit niet zijn dan heeft dat negatieve gevolgen voor de lengte van uw remweg. Kom daarom gerust eens langs om uw remblokken te laten controleren of vraag direct online een offerte aan. 

Wat doen remblokken?

Simpel gezegd zorgen de remblokken ervoor dat u kunt remmen met uw Opel. De meeste wielen beschikken over eigen remschijf, remklauw en remblokken. De remschijf draait met het wiel mee en de remklauw zit om deze remschijf heen gebouwd. De remblokken zitten aan de binnenkant van de remklauw en op het moment dat u het rempedaal indrukt druk de remklauw tegen de remschijf aan. Opel remblokken bestaan uit frictiemateriaal dat voor wrijving zorgt op uw remschijf. Door deze wrijving remt u Opel af en komt uiteindelijk tot stilstand.

Wanneer moeten Opel remblokken worden vervangen?

Het hangt volledig van uw rijstijl af wanneer uw remblokken vervangen moeten worden. Als u voornamelijk op snelwegen rijdt dan hoeven uw remblokken minder vaak vervangen te worden dan wanneer u veel in de stad rijdt. Remschijven gaan overigens twee keer zolang mee dan remblokken. Op het moment dat u een schurend geluid hoort tijdens het remmen, een langere remweg ervaart of een rempedaal dat anders aanvoelt zijn uw remblokken versleten. 

Wat als u uw Opel remblokken niet tijdig vervangt?

Op het moment dat u uw remblokken versleten zijn en hier toch mee door blijft rijden dan loopt u het risico dat u de remschijven volledig kapot rijdt. Achter de remblokken zit namelijk een metalen plaatje die tegen de remschijf aangedrukt wordt wanneer de remblokken volledig zijn versleten. Daarnaast is het remvermogen van uw Opel stukken minder met versleten remblokken. Vervang dus tijdig uw remblokken en voorkom naast gevaarlijke situaties ook hoge reparatiekosten.

Garantie op remblokken vervangen

Henri & Herman biedt 12 maanden garantie op remblokken vervangen. Deze garantie geldt zowel op ons uurloon als op ons onderdeel. Dit betekent voor u dat wanneer u binnen 12 maanden toch problemen ervaart het herstel kosteloos wordt gedaan. U betaalt helemaal niets! Opel rijden bij Henri & Herman is zorgeloos en veilig.

Prijs remblokken vervangen

Het vervangen van uw Opel remblokken is bij Henri & Herman zeer voordelig. Wij werken altijd met all-in prijzen waarin de diagnose, het arbeidsloon en de productkosten inclusief zijn. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet achteraf voor verrassingen te staan. Uw Opel ontvangt al vanaf €119,- nieuwe remblokken. Laat uw Opel remblokken bij Henri & Herman vervangen zodat u verzekerd bent van vakkundig, voordelig en snel herstel!