Klik hier om ons te bellen

Opel uitlaat

Maakt uw Opel ineens aanzienlijk meer geluid? In veel gevallen komt dit door een kapotte uitlaat. Laat uw uitlaat dan voordelig vervangen of repareren bij Henri & Herman. Met onze altijd vaste lage all-in prijzen weet u direct en vooraf wat de kosten zullen zijn voor de reparatie van uw uitlaat.

Wat doet een uitlaat?

Een goed werkende uitlaat voorkomt geluidshinder door het lawaai van de motor in uw Opel te dempen. Daarnaast verbetert de uitlaat de motorprestaties door de juiste tegendruk te bieden en vermindert het een schadelijke uitstoot van gassen door een chemische reactie binnen in de uitlaat. De meeste uitlaten bestaan uit drie of vier delen. Deze kunnen per deel afzonderlijk vervangen worden omdat elk deel afzonderlijk ook gebreken kan vertonen. Wij gaan uiteraard geen complete uitlaat vervangen als slechts één deel nodig is. Zo steekt Henri & Herman niet in elkaar.

Wanneer moet een uitlaat worden vervangen?

Veel voorkomende problemen bij een uitlaat zijn het los rammelen of scheuren van de verschillende delen. De ophangrubbers kunnen bijvoorbeeld uitscheuren door uitdroging en de doorvoerbuizen in de dempers kunnen los gaan zitten. Daarnaast heeft een uitlaat te maken met grote temperatuurverschillen waardoor de uitlaat krimpt en uitzet. Door deze problemen kan ook het geluid van uw uitlaat aanzienlijk toenemen. 

Wat als u uw Opel uitlaat niet tijdig vervangt?

Wanneer de uitlaat van uw Opel niet op tijd wordt vervangen kan dit de prestaties van uw Opel negatief beïnvloeden. Ook kan er geluidsoverlast optreden en in het ergste geval verliest u een deel of zelfs de gehele uitlaat. Gelukkig biedt Henri & Herman u de zekerheid om veilig op weg te gaan. Uw uitlaat wordt vakkundig gerepareerd of vervangen in een van onze werkplaatsen.

Garantie op uitlaat vervangen.

12 maanden garantie heeft u op alle uitlaten van Henri & Herman. Mocht er binnen die tijd toch sprake zijn van een kapotte uitlaat, kom dan gerust weer even langs in onze werkplaats. Onze monteurs helpen u direct en gratis weer de weg op.

Prijs uitlaat vervangen

De uitlaat van uw Opel vervangen is bij Henri & Herman erg voordelig. Deze prijs is all-in, dit betekent geen extra kosten achteraf maar een vaste lage prijs die vooraf bij iedereen bekend is. Bij Henri & Herman komt u nooit voor verassingen te staan. Is uw uitlaat dus kapot, plan dan direct een afspraak in bij een van onze vestigingen. Een uitlaat voor uw Opel vervangen kan al vanaf €189,- bij Henri & Herman.