Klik hier om ons te bellen

De  Opel Ampera-e

Baanbrekend bereik.

Met een actieradius van meer dan 520 kilometer (volgens NEDC) op één volledige acculading biedt de revolutionaire Ampera-e een aanzienlijk groter rijbereik dan de concurrentie. Tevens staat hij garant voor optimaal rijplezier en top prestaties dankzij het koppel van 360 Nm en het motorvermogen van 150 kW (204 pk). De Opel Ampera-e heeft een vanaf prijs van € 46.699,- inclusief afleverkosten.

De batterij bestaande uit 288 lithium-ion-cellen en een capaciteit van 60 kWh is in de bodem gemonteerd, zodat het interieur onverminderd ruimte biedt voor vijf personen en de bagageruimte (381 liter) is bovengemiddeld voor een auto van 4,17 meter lang.

Standaard uitrusting

De Ampera-e is standaard uitzonderlijk luxe uitgerust, met onder meer een 10,2-inch touchscreen en 17-inch lichtmetalen velgen. Met hoogwaardige opties stemt u hem nog meer af op uw persoonlijke wensen.

De premium uitrusting voor de Ampera-e biedt onder meer:

 • Zeer helder, ultra-plat 10,2" touchscreen
 • Draadloos opladen van uw smartphone
 • Een zeer rustige en soepele automaat
 • LED-dagrijverlichting en -achterlichten
 • 17" lichtmetalen velgen
Voor nog meer comfort kunt u optioneel kiezen voor:
 • Verwarmbare voorstoelen en verwarmbaar stuurwiel
 • Bose Sound System

Mobiele hotspot

Zoals elke Opel is ook de Ampera-e zeer vooruitstrevend op het gebeid van connectiviteit dankzij Opel OnStar en IntelliLink. De Ampera-e vormt een geheel met je digitale apparatuur. Het IntelliLink-e systeem communiceert moeiteloos met je smartphone¹ via Apple Carplay™. Met de myOpel app kun je je telefoon zelfs als afstandsbediening voor je Ampera-e gebruiken, om bijvoorbeeld je auto terug te vinden als je hem geparkeerd hebt, de deuren te vergrendelen of ontgrendelen of het dichtstbijzijnde oplaadpunt te vinden.

Opel Onstar geeft je 24 uur per dag, 365 dagen per jaar toegang tot een persoonlijke assistent, die je bijvoorbeeld kan helpen om de snelste route naar een oplaadpunt te vinden. Bovendien verandert Opel OnStar je auto in een krachtige hotspot, die tot 7 apparaten met het internet verbindt. Om het je helemaal gemakkelijk te maken, toont IntelliLink-e belangrijke gegevens, zoals het batterijniveau, het energieverbruik en de oplaadopties op het display.

LADEN ZOALS HET 'T BEST UITKOMT.

Thuis of onderweg: dankzij de korte laadtijd en de intelligente laadtechniek van Opel is de Ampera-e heel flexibel, zowel voor dagelijkse ritten als voor langere afstanden. Gemiddeld rijden mensen niet meer dan 60 kilometer per dag. Voor deze afstand kan de Ampera-e gemakkelijk ‘s-nachts via uw eigen laadpunt thuis worden opgeladen,

Om thuis gemakkelijk en veilig op te laden, kunt u een thuislaadpunt laten installeren, bijvoorbeeld in uw garage. U heeft hierbij de keuze uit verschillende typen laadpunten, aan de muur of in de vorm van uw eigen laadpaal, met een vermogen dat varieert van 3,7 kWh tot 7,4 kWh. Wij brengen u graag in contact met één van onze servicepartners, die alle details met u kan bespreken en de installatie vakkundig voor u verzorgt.

De Ampera-e kan ook aan gewoon huishoudelijk stopcontact worden opgeladen, maar dit biedt u minder gemak (omdat het een grote belasting is voor uw elektrische installatie) en de auto laadt minder snel op.

Regeneratief remmen.

Vertragen, is opladen! Net als bij een dynamo wordt de energie die bij het afremmen wordt opgewekt, omgezet in elektriciteit. Deze energie voedt de batterij. Zodra u uw voet van het gaspedaal haalt of gebruik maakt van het rempedaal laadt de batterij zichzelf op. Zo wordt het nog leuk om in de file te rijden...

Veiligheidssystemen

Het automatische noodremsysteem² detecteert niet alleen voertuigen, maar ook voetgangers die u anders misschien niet opmerkt. Tussen de 8 en 80 km/u meet het systeem continu de afstand tot potentieel gevaar. Wordt de afstand te klein, dan wordt u gewaarschuwd met een geluidssignaal en een symbool op het display. Reageert u niet, dan mindert de Ampera-e automatisch snelheid. Bij snelheden onder de 40 km/u wordt de auto volledig tot stilstand gebracht. Daarmee vergroot het systeem de veiligheid aanzienlijk, vooral in stadsverkeer.

Op de snelweg wordt u ondersteund met een groot aantal systemen om aanrijdingen bij hogere snelheid te helpen voorkomen. Bijvoorbeeld de rijstrookassistent en de dode-hoek waarschuwing.³

ZICHT OP DE OMGEVING.

De innovatieve achteruitrijcamera maakt wegrijden en parkeren een stuk gemakkelijker en veiliger. De camera biedt ruim zicht op voertuigen en objecten achter en opzij van de auto en helpt om de dode hoek te verminderen.


Exterieur:

Het innovatieve karakter van de Ampera-e wordt onderstreept door zijn exterieurdesign. Strakke lijnen benadrukken zijn dynamische prestaties, terwijl de laag aflopende daklijn en chroomaccenten zijn aerodynamische design versterken.

Opvallende kenmerken van het exterieur-design van de Ampera-e:

 • Chroomaccenten die direct de aandacht trekken
 • Strakke, gestroomlijnde vormgeving voor een dynamische uitstraling en efficiënte prestaties
 • Crossover-stijl voor een robuust karakter
 • Laag doorlopende daklijn
 • Vlakke bodemplaat voor een efficiëntere luchtgeleiding

Bekijk hier het interieur van de Ampera-e in 360 graden!INNERLIJKE SCHOONHEID.

Zacht aanvoelende materialen en lichte kleuren, chroomaccenten en oranje sierstiksels scheppen een gastvrije sfeer in het interieur. Een blikvanger is het ultraplatte,
grote 10,2-inch touchscreen.

¹ De compatibiliteit en beschikbaarheid van functies is afhankelijk van het type toestel en de versie van het besturingssysteem. Ga voor meer informatie over de compatibiliteit van uw toestel naar www.apple.com of vraag het uw Opel dealer.

² De bestuurder kan de ingreep door het systeem op elk moment opheffen.

³ Bij elke snelheid actief, met een maximaal bereik van ca. 70 m. Op zeer bochtige wegen is het bereik korter. De minimale grootte van de voertuigen die gedetecteerd kunnen worden is een 125 cc motor met bestuurder. Het maximale snelheidsverschil waarbij het systeem binnen 3,5 seconde tot een potentiële aanrijding kan ingrijpen om een aanrijding te voorkomen, is 72 km/u. Bij een groter snelheidsverschil waarschuwt het systeem wel, maar is de tijd tot een potentiële aanrijding korter.


DOWNLOAD HIER DE PRIJSLIJST